че я паля паля я на газ почти всяка сутрин.карам я също на къси разтояния,газаджията днес ми каза че няма проблем, спортния филтар ми дигал много разхода...НО пак е много отнсоително .познавам и други познати с алфи.едното момче я кара сащо на мн каси разтояния и е 170 коня 2-ка мотор и с 8 литра минава 55 км близо 60 само грацко.разбирате ли или...
Известие
Collapse
No announcement yet.
голям разход на газ
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от diqn.armenov Покажи съобщениече я паля паля я на газ почти всяка сутрин.карам я също на къси разтояния,газаджията днес ми каза че няма проблем, спортния филтар ми дигал много разхода...НО пак е много отнсоително .познавам и други познати с алфи.едното момче я кара сащо на мн каси разтояния и е 170 коня 2-ка мотор и с 8 литра минава 55 км близо 60 само грацко.разбирате ли или...точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеможе може. ако я кара на къси разстояния и пали направо на газ или прехвърля веднага и термостата ако не е в час, може и над 40 на 100 газ да гори. то за всяка кола важи това ....
Като казвам, че не може да изгори, имам в предвид, че няма как да изгорят в цилиндрите.
Не казвам , че не могат да претърчат през тях.
Капиш!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
няма оправия
---------- Post added at 11:09 ---------- Previous post was at 10:57 ----------
ша зема да сложа един бинт на тоя спортен филтър да го запуша малко да видим какво ще стане,и междо другото някой да продава кутия за въздушен филтър?Last edited by diqn.armenov; d.m.y г., 10:07.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеСега не ме ядосвай, че ще дойда в Старопрестолницата въоръжен подобаващо и ще стане мазало!
Като казвам, че не може да изгори, имам в предвид, че няма как да изгорят в цилиндрите.
Не казвам , че не могат да претърчат през тях.
Капиш!
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеКак разбра че са глупусти!? Гадаеш на боб или карти Таро?
Вьпросния "спортен" филтьр е все още неизвестен. Да не говорим че дори да е от утвьрдена марка, не се ли чисти регулярно си е кенеф.
Общо взето гьзарията си е скьпо удоволствие.точка
Comment
-
От "без филтър" до задръстен до една трета от пропусквателната му способност, каквато и да е ситуацията, винаги може да се регулира изпарителя така че да няма толкова голям преразход.
Ако е много задръстен, най-вероятно няма да върви добре, но не и да има такъв чудовищен преразход.
Тоест да издухва горивото през цилиндрите.
Май никой е спомена дали е правилно зацепен ангренажа на мотора.
Това поне лесно се проверява!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от diqn.armenov Покажи съобщениеай да задам така въпроса си,НЯКОЙ оплаквал ли се е от висок разход на гориво идавал от спортния филтър и като го сменил с обикновен му е паднал.нека да питам а не да гадаем.нека се изкажат само потърпефшите от такъф случай.АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
всичко е проверено и изрядно но си гори иначе на дълги разтояния пада разхода на 10 някаде.ама грацко на къси много ама много на д 30.аз нямам друго обеснение освен че филтъра и късите разтояния ме объркват в разхода.тоя тоя филтър все едно няма никой прозира целия и мисля да го обвия със тензух да го побългаря малко да видя какво ще стане .какво мислите?
Comment
-
Колега сложи си нормалния филтър и виж как е 10 за извън града пак е много вярно че си с обикновена газова но и моята не е много необикновена с ламбда контрол и емулатори съм и Варна-Стара Загора ги вземам със 23-5л газ около 300км са а из Варна ми дава разход около 10 защо преди да я прехвърлиш на газ да я запалиш на бензин и да изпушиш една цигара примерно сега в студовете винаги преди да я прехвърля на Газ я оставям да поработи малко на бензин и след това я прехвърлям а термостата е от огромно значение когато я купих беше само с на бензин и с неработещ термостат разхода ми беше огромен а на теб ти е наблизо и Янко от гр. Септември до Пазарджик той ми слага на мен газовото и съм много доволен дори за последните настройки пак ходих при него
Comment
-
Моята я паля само на газ, защото последния път, когато е помирисвала бензин беше някъде миналата пролет, когато Мъри геройски се опитваше да се свърже с компа и, а той чисто по комунистически мълчеше.
Теглих една майна и до сега си карам само на газ.
До преди няколко месеца хастройките както на мотора, така и на газовата бяха отвратителни, но въпреки това, разхода винаги ми е бил около и под 10/100.
При положение, че изобщо не карам икономично, а разликата в килограмите не ни е повече от 100-150, следва, че проблема си е чисто в газовата. Възможно е да е проблем за левче. Например гумички на клапаните в изпарителя. Възможно е просто да издухва газта през някое съединение.
Възможно е изпарителя да не се грее добре и бутана да си влиза в течна фаза.
Малко са нещата и не толкова революционни , които трябва да се проверятНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment